Reţete şi meniuri la vârsta de un an (20* luni)

Publicat in 28 ianuarie 2017

Meniu diversificare 20 de luni

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: varza.

 

Luni, 9 ianuarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu banană, nucă de cocos şi pudră de roşcove.

Prânz: Pulpă de pui cu fasole verde, dovlecel, ceapă, usturoi, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Kaki.

CinăBudincă de bulgur cu legume.

 

Budinca de bulgur cu legume

 

 

Marţi, 10 ianuarie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, morcov, dovlecel, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Kaki.

Cină: Budincă de bulgur cu legume şi un iaurt.

 

Miercuri, 11 ianuarie

 

Mic dejun: Pancakes cu banane şi afine. O reţetă nouă fără făină, zahăr, ou sau lapte.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ficat de pui cu cartof dulce, dovlecel, ţelină, cimbru, pătrunjel verde şi unt.

Gustare: Tartină cu pate de somon. Trebuie să încercaţi această reţetă pentru că este delicioasă. A ieşit la fel de bună şi cu ştiucă.

Cină: Budincă de griş cu nucă de cocos (cu lapte de ovăz) şi pudră de roşcove.

 

Pancakes cu banane si afine

 

 

Joi, 12 ianuarie

 

Mic dejun: Pancakes cu banane şi afine.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ciorbă de cartofi cu legume.

Gustare: Clementine. În ultima perioadă, preferinţa pentru banane a fost înlocuită cu cea pentru clementine, mandarine şi portocale :).

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor.

 

 

Vineri, 13 ianuarie

 

Mic dejun: Guacamole cu ardei copt pe pâine integrală.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: A mâncat la creşă un fel de sarmale franţuzeşti cu varză şi carne de vită cu garnitură de orez cu morcovi şi cepşoară.

Gustare: Clementine.

Cină: Couscous cu nucă de cocos şi mesquite avea în meniu, însă nu l-a vrut. A mâncat o felie de pâine cu guacamole. A fost o zi dificilă pentru toţi 3: soţul meu a fost doborât la pat de o gripă urâtă, Antonia a avut febră şi eu încercam să jonglez între ei doi.

 

 

Sâmbătă, 14 ianuarie

 

Mic dejun: Deliciu cu mere – cu seminţe de in, seminţe de chia, seminţe de cânepă, nucă, mesquite şi scorţişoară. Dacă de obicei îl mănâncă fără să respire, de această dată abia s-a atins de el. A preferat o banană.

Prânz: Peşte în papiotă cu cartof dulce, dovlecel, ierburi de Provence şi unt.

Gustare: Clementine.

Cină: Clafoutis cu legume şi mascarpone. Deşi febra a continuat, mă bucur că noua reţetă a avut succes.

Clafoutis cu legume si mascarpone

 

 

Duminică, 15  ianuarie

 

Mic dejun: Pancakes cu ricotta. O nouă reţetă de pancakes :)!

Prânz: Risotto cu ciuperci (100% vegetal). Dacă reţetele noi din această săptămână au avut succes, m-am aventurat să mai fac una. Din păcate, nu l-a vrut nici înainte şi nici după somn.

Gustare: Banană.

Cină: Clafoutis cu legume şi mascarpone.

 

Pancakes cu ricotta

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *