Reţete şi meniuri la vârsta de un an (20 de luni+)

Publicat in 16 februarie 2017

Meniu diversificare 20 luni

 

 

Luni, 30 ianuarie 

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de cocos cu orez cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de ciuperci.

Gustare: Clementine.

CinăChifteluţe de legume cu sos de avocado.

 

Chiftelute de legume cu sos de avocado

 

 

 

Marţi, 31 ianuarie

 

Mic dejun: Fulgi de mei în lapte de cocos cu orez, cu măr, scorţişoară, vanilie şi nucă.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, dovlecel, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Brânză dulce pe crackerşi cu castane. De fapt, e brânza dulce a francezilor, fromage blanc, care nu e chiar dulce. Seamănă puţin cu iaurtul.

Cină: Supă cremă de porumb. Din câteva ingrediente simple mi-a ieşit o supă delicioasă. Seamănă cu celebrul corn chowder al americanilor, însă este o variantă reinterpretată după gustul meu.

Supa crema de porumb

 

 

Miercuri, 1 februarie

 

Mic dejun: Budincă de couscous în două culori.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu conopidă, morcov, dovlecel, ceapă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Clementine.

Cină: Mămăligă cu iaurt.

 

Budinca de couscous

 

Joi, 2 februarie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte de ovăz cu puţină pastă de fructe uscate, nucă şi nucă de cocos.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Dovlecei umpluţi cu carne de vită.

Gustare: Clementine.

Cină: Bruschete cu mămăligă. Nu ştiu voi, dar eu niciodată nu reuşesc să fac cantitatea ideală de mămăligă. Ori fac prea puţină, ori prea multă. Mi-a rămas nişte mămăligă din ziua precedentă de la cină şi am căutat o modalitate prin care să o reciclez. Ştiţi deja că nu îmi place să arunc mâncarea :).

Bruschete cu mamaliga

 

 

Vineri, 3 februarie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră. O reţetă tartinabilă altfel. Dacă credeţi că brânza de capră are un gust prea puternic, o puteţi înlocui cu ricotta, de exemplu.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de varză de Bruxelles cu mazăre + peşte cu sos de roşii, salată şi bulgur + iaurt cu fructe la desert (meniul de la creşă). Mi-ar plăcea să înţeleagă doamnele de la creşă că prefer să trec peste desert :).

Gustare: Mango.

Cină: Bastonaşe de dovlecei.

 

Pasta tartinabila cu sfecla si branza de capra

 

Sâmbătă, 4 februarie

 

Mic dejun: Guacamole cu ardei copt pe pâine integrală prăjită.

Prânz: Quinoa cu legume (praz, morcov, ţelină, broccoli şi conopidă), oregano, busuioc, turmeric şi ulei de măsline.

Gustare: Mango.

Cină: Supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

Supa crema cartof dulce si conopida

 

 

Duminică, 5 februarie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă cu sfeclă coaptă şi brânză de capră.

Prânz: Somon în papiotă cu cartof dulce, praz, usturoi, unt, cimbru, oregano şi pătrunjel verde.

Gustare: Brioşe cu portocale şi migdale. De fapt, sunt brioşele cu portocale şi pudră de roşcove, însă am adaptat reţeta pentru că nu mai aveam în casă pudră de roşcove.

Cină: Couscous în supă cremă de cartof dulce cu conopidă.

 

 

Pe pagina de facebook a blogului încerc să vin cu informaţii complementare legate de diversificare, pe care le veţi găsi în albumul „Diversificarea” sub forma unor scheme foto: vârsta la care se introduc alimentele, modul lor de preparare, nutrienţii pe care îi conţine fiecare aliment, etc. Menţionez că schemele sunt făcute în funcţie de informaţiile acumulate. Găsiţi mai multe reţete pe blog, la secţiunea „Bebe creşte” – „Diversificarea” – „Reţete şi meniuri pentru bebe”.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *