Quinoa cu sos de ardei copt

Publicat in 16 noiembrie 2017

 

Îmi plac sosurile pe bază de ardei copţi. Avem zile în care nu mâncăm carne la prânz, ci supe creme de legume, frittata sau quinoa cu legume. A fost prima dată când am încercat să fac quinoa cu sos. Eu am fost extrem de încântată de rezultat, Antonia mai puţin. În ultima vreme, quinoa nu pare a fi preferata ei. Daţi-i o şansă preparatului! Eu zic că merită. 🙂

 

Ingrediente: 

 

  • 4 linguri quinoa
  • 1 morcov
  • 2-3 buchete de broccoli
  • 1/4 dovlecel
  • 1 ardei copt
  • 1 linguriţă smântână
  • frunze de pătrunjel

 

Mod de preparare: 

 

  1. Întâi m-am ocupat de quinoa. Am hidratat-o timp de 2 ore în apă, am spălat-o bine şi apoi am fiert-o.
  2. Între timp, morcovul, buchetele de broccoli şi dovlecelul le-am tăiat în bucăţi potrivite şi le-am gătit la abur.
  3. Sosul a fost simplu de pregătit. Ardeiul copt l-am mixat în blender cu smântâna.
  4. Quinoa fiartă şi scursă de apă am amestecat-o cu legumele şi cu sosul de ardei copt. Am adăugat frunze de pătrunjel după gust.

 

Un prânz simplu, bun şi sănătos!

 

Alte reţete fără carne pentru masa de prânz:

Frittata cu spanac si mozzarella

Tocăniță de linte cu legume

 

 

Supa crema de ciuperci

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *