Pastă tartinabilă de măsline verzi

Publicat in 18 aprilie 2017

pastă tartinabila de masline verzi

 

Îmi plac măslinele, dar nu sunt neapărat cel mai mare fan al lor. Niciodată nu m-au atras reţetele care aveau măslinele ca prim ingredient. Dar acest lucru s-a schimbat de când Antonia are (mai nou) 2 alimente preferate: pâinea („mi” pe limba ei) şi măslinele („ne-ne”). Mă bucur că mi-am dat şansa să descopăr gusturi noi pentru că reţeta asta m-a surprins. Îmi pare rău că nu am făcut o porţie mai mare.

 

Ingrediente: 

  • 100g măsline verzi fără sâmburi
  • 20g seminţe de pin
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • un căţel de usturoi
  • 8-9 frunze de busuioc
  • 2 tije de cimbru proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare: 

  1. Am pus toate ingredientele într-un blender şi le-am mixat până am obţinut o pastă fină. Mai simplu decât atât nu cred că se poate :)!
  2. Dacă măslinele voastre sunt mai uscate, atunci mai adăugaţi o lingură de ulei.

 

Alte reţete tartinabile:

Pastă de avocado cu ou

Pastă tartinabilă de somon

Pastă tartinabilă cu roşii şi migdale

Pate de năut cu dovleac copt şi muguri de pin

Cremă tartinabilă de „ciocolată”

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

Lasă un răspuns la admin Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *