Pască fără aluat sau budincă cu brânză de servit în orice zi din an (fără zahăr)

Publicat in 16 aprilie 2018

 

În mod tradiţional, pasca se mănâncă de Paşte. Pasca tradiţională se face cu aluat dospit umplut cu un amestec de brânză de vaci cu stafide, smântână şi alte câteva ingrediente. Eu am ales să fac o pască fără aluat anul acesta, pentru că, fiind în criză de timp, a fost varianta cea mai simplă. În plus, este delicioasă atât caldă, cât şi rece. Îmi veţi spune că au trecut sărbătorile şi că această reţetă apare cam târziu pe blog. Nu chiar! 🙂 Da, au trecut Paştele, nu mai apucaţi să pregătiţi pasca special pentru această ocazie, însă o puteţi numi budincă cu brânză dulce şi o puteţi pregăti în orice zi din an. E prea bună să o gătiţi doar o dată pe an. 🙂

Pentru această reţetă, sursa de inspiraţie mi-a fost Jamila Cuisine. Eu am ales să omit unele ingrediente, zahărul şi făina de grâu, de exemplu. Alte ingrediente le-am redus considerabil, precum untul şi smântâna. Găsiţi mai jos ingredientele pe care le-am folosit şi în ce proporţii.

 

Ingrediente: 

 

  • 650-700g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 100g unt
  • 120g smântână
  • 100g stafide
  • 2 linguri cu vârf făină de migdale
  • 2 linguri griş integral
  • 2 linguri miere (opţional)
  • 1 linguriţă esenţă naturală de lămâie
  • scorţişoară
  • unt şi pesmet pentru tavă

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am bătut ouăle cu un tel. Am încorporat smântâna şi untul topit şi răcit.
  2. Am adăugat în compoziţie brânza de vaci şi am amestecat bine. Am ales o brânză de vaci cu conţinut mic de apă.
  3. Am încorporat esenţa de lămâie, grişul, făina de migdale, scorţişoara şi stafidele. Puteţi înlocui făina de migdale cu făină de grâu, de exemplu. Pasca am făcut-o pentru toată familia, iar unii dintre ai noştri preferă gustul dulce. Am adăugat 2 linguri de miere în compoziţie, însă eu consider că stafidele îndulcesc suficient preparatul. Puteţi adăuga o cantitate mai mare dacă preferaţi să obţineţi o budincă mai dulce, dar nu doriţi să folosiţi zahăr sau îndulcitori.
  4. Am uns o tavă ceramică, rotundă, cu unt şi am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compoziţia şi am dat-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 50 de minute.

 

A fost delicioasă, săţioasă şi aromată! Noi am servit-o la micul dejun. Daţi-mi de veste dacă o încercaţi şi voi. Sunt sigură că vă v-a plăcea. 😉

 

 

Alte reţete cu brânză dulce: 

 

Budincă de mălai cu dovleac şi banană (fără zahăr)
Budincă de mei cu măr şi dovleac (fără zahăr)
Tartine cu brânză şi cartof dulce
Budincă de pâine cu cremă de brânză (fără zahăr)

 

 

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *