Meniu pentru copii şi părinţi (5)

Publicat in 3 mai 2017

Meniu pentru copii

Luni, 10 aprilie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte cu banană, scorţişoară şi mesquite.

Prânz: Carne de pui cu legume (fasole verde, dovlecel, conopidă, morcov, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline.

Gustare: Smoothie de fructe (cumpărat). Aşa se întâmplă când te întorci din vacanţă şi frigiderul e gol.

CinăBudincă de paste cu ricotta (reţeta Danei). 

 

Marţi, 11 aprilie

 

Mic dejun: Fulgi de hrişcă în lapte vegetal cu măr şi scorţişoară

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de praz cu cartofi (la creşă) + carne de pui cu legume (fasole verde, dovlecel, conopidă, morcov, oregano, pătrunjel verde şi ulei de măsline (acasă).

GustareBiscuiţi cu seminţe şi fructe uscate. Baza acestor biscuiţi este similară cu cea folosită la biscuiţii fragezi cu griş. Am adăugat seminţe pentru că mi-am dorit să fie mai nutritivi.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei). 

 

biscuiti cu seminte si fructe uscate

 

Miercuri, 12 aprilie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu cottage cheese.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de creson + Ruladă din carne de vită cu fasole şi cartofi (meniul de la creşă).

GustareBiscuiţi cu seminţe şi fructe uscate.

Cină: Supă cremă de porumb

 

Supa crema de porumb

 

Joi, 13 aprilie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de cocos cu orez) cu banană şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de salată verde + Paste cu două sosuri (meniul de la creşă).

Gustare: Biscuiţi cu seminţe şi fructe uscate.

Cină: Supă cremă de porumb.

 

Vineri, 14 aprilie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Somon cu conopidă, morcov, dovlecel şi oregano.

Gustare: Banană.

Cină: Cartofi dulci cu rozmarin

Cartofi dulci cu rozmarin la cuptor

 

Sâmbătă, 15 aprilie

 

Mic dejun:  Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de cocos cu orez) cu banană şi mesquite.

Prânz: Quinoa cu legume (ţelină, dovlecel, morcov), turmeric, ierburi de Provence şi ulei de măsline.

Gustare: Măr.

Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu nucă de cocos şi scorţişoară. 

 

Duminică, 16 aprilie

 

Meniul a fost adaptat pentru sărbători.

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi şi puţin albuş de ou fiert. Gălbenuşul servit ca atare nu îi place.

Prânz: Carne de pui cu fasole verde şi usturoi.

GustareBomboane raw cu migdale şi pudră de roşcove şi bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie. Ambele sunt reţete nou nouţe, încercate de sărbători. Îmi plac foarte mult bomboanele raw pentru că sunt sănătoase şi uşor de făcut. În plus, merg şi servite la gustările de peste zi, precum şi la mesele festive.

Cină: Ruladă cu cremă de brânză şi verdeaţă. Această ruladă este foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă. Pentru cei mari o fac cu cremă de brânză, verdeaţă şi somon afumat. Varianta pentru copii o fac cu cremă de brânză (bio, cumpărată) sau cu ricotta amestecată cu smântână şi verdeaţă. Practic, fac clătite mai groase decât cele dulci, le ung cu cremă de brânză amestecată cu verdeaţă (pătrunjel verde şi cepşoară, dar puteţi folosi ce verdeaţă preferaţi), o rulez şi o învelesc bine în folie alimentară (strâng bine capetele). Când o servesc, o feliez. 

 

bomboane raw cu nucă de cocos si lamaie

 

Am sărit peste două meniuri săptămânale, cele care coincid cu vacanţa noastră în România. Având în vedere că am fost mai tot timpul pe fugă, nu am apucat să îmi notez toate mesele şi nu aş vrea să vă prezint meniuri incomplete.

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *