Meniu pentru copii şi părinţi (4)

Publicat in 29 aprilie 2017

Meniu pentru parinti si copii

 

 

Luni, 20 martie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de cocos cu orez) cu banană, nucă şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Ciorbă rădăuţeană baby friendly. Cu ciorbele nu îi intru în graţii fiicei. Scoate bucăţile din toate ciorbele :).

Gustare: Pară şi banană.

Cină: Pâine cu ricotta şi măsline – salvarea noastră atunci când suntem în criză de timp. 

 

 

Marţi, 21 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă de avocado cu ou.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu broccoli, morcov, dovlecel, usturoi, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Banană.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei). 

 

Pasta de avocado cu ou

 

 

Miercuri, 22 martie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de grâu cu alune) cu banană, nucă şi mesquite.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă de sparanghel + Pita cu legume, mozzarella şi sos de iaurt (meniul de la creşă).

Gustare: Mango.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei). 

 

Joi, 23 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi şi roşii. Se pare că roşiile chiar încep să-i placă. Vă recomand cu tot dragul şi cu toate papilele mele (noastre) gustative pasta asta de măsline. Este minunată!

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Banană. A revenit fixaţia pentru banane.

Cină: A decis că iaurtul este mai bun decât budinca de cartofi cu broccoli.

 

pastă tartinabila de masline verzi

 

Vineri, 24 martie

 

Mic dejun: Pâine integrală cu ricotta.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Din meniul de la creşă nu a vrut escalopul de porc cu sos de smântână şi s-a mulţumit cu ce era pe lângă: supă de mazăre şi garnitura de la felul doi – fasole verde şi cartofi.

Gustare: Măr şi banană. A fost primul ei măr întreg, adică mâncat ca atare fără să îl curăţ sau să-l tai. Poate că ar fi fost pregătită şi mai devreme, însă nu a părut interesată şi nici eu nu am fost tocmai curioasă să văd dacă îl poate gestiona având în vedere că am avut un episod nu tocmai plăcut când s-a înecat cu coajă de măr.

Cină: Budincă de cartofi cu broccoli

Budinca de cartofi cu broccoli

 

 

Sâmbătă, 25 martie

 

Mic dejun:  Pâine integrală prăjită cu pastă tartinabilă de măsline verzi şi mozzarella.

Prânz: Ficat de pui cu conopidă, morcov, dovlecel, cimbru şi puţin unt.

Gustare: Şi astăzi s-a luptat cu un măr întreg.

Cină: Budincă de griş (cu lapte de cocos cu orez) cu nucă de cocos şi scorţişoară. 

 

Duminică, 26 martie

 

Meniul a fost adaptat pentru o călătorie lungă cu maşina.

Mic dejun: Pancakes cu ricotta.

Prânz: Chiftele de pui cu legume (reţeta Cosminei) – neapărat să o încercaţi.

GustareChec cu banane.

Cină: Chec cu caşcaval şi măsline.

 

Chec cu cascaval si masline

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *