Meniu pentru copii şi părinţi (1)

Publicat in 22 martie 2017

 

Meniu copii peste un an

 

 

 

 

Alimente introduse săptămâna aceasta: soia.

 

 

Luni, 27 februarie

 

Mic dejun: Budincă de orez cu migdale.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Supă cremă de ciuperci.

Gustare: Clementină, banană şi kiwi.

Cină: Iaurt.

 

Budinca de orez cu migdale

 

 

Marţi, 28 februarie

 

Mic dejun: Pâine prăjită cu ricotta.

Gustare: Banană (la creşă).

Prânz: Supă de mazăre + carne de vită cu fasole şi cartofi (meniul de la creşă). A mâncat doar supa.

Gustare: Banană.

Cină: Mei cu piure de măr copt, putină pastă de fructe uscate (lungită cu lapte vegetal) şi scorţişoară.

Am încercat în a doua parte a zilei ca meniul să fie câtuşi de cât de regim din cauza scaunelor moi. Regimul e dificil de ţinut atunci când nu sunt recomandate fix alimentele care îi plac mai mult copilului.

 

 

Miercuri, 1 martie

 

Mic dejun: Mei cu piure de măr copt, putină pastă de fructe uscate (lungită cu lapte vegetal) şi scorţişoară.

Gustare: Banană (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu morcov, praz, conopidă, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Banană.

Cină: Pâine prăjită cu ricotta – o soluţie când ajungem târziu acasă.

 

 

Joi, 2 martie

 

Mic dejun: Fulgi de ovăz în lapte vegetal (lapte de cocos cu orez) cu banană, scorţişoară şi vanilie.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Pulpă de pui cu morcov, praz, conopidă, fasole verde, oregano şi ulei de măsline.

Gustare: Chec cu mere.

Cină: Budincă de mei cu mere.

 

Chec cu mere pufos

 

 

 

Vineri, 3 martie

 

Mic dejun: Crackerşi cu guacamole cu portocală.

Gustare: Un fruct (la creşă).

Prânz: Peşte cu sos de roşii, bulgur şi dovlecel (meniul de la creşă). A vrut doar bulgurul şi dovlecelul.

GustareBastonaşe de dovlecei.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

Guacamole cu portocala

 

 

Sâmbătă, 4 martie

 

Mic dejun: Bruschete cu pastă de tomate şi mozzarella.

Prânz: Peşte în papiotă cu cartof dulce, dovlecel, ceapă, usturoi, puţin unt şi ierburi de Provence. Aici am explicat cum fac papiota pas cu pas.

Gustare: Clementine.

Cină: Budincă de paste cu ricotta (reţeta Danei).

 

 

Duminică, 5 martie

 

Mic dejun: Pancakes cu banane şi afine (fără zahăr, ou, făină sau lactate).

Gustare: Câteva linguriţe de iaurt cu soia de la tatăl ei. De fiecare dată cere atunci când îl vede mâncând. Cu ocazia asta am introdus şi soia în meniu, deşi eu nu fac preparate pe bază de soia. Este recomandat să optaţi pentru soia bio şi să o consumaţi cu moderaţie. Soia se cultivă pe scară largă, iar, adesea, în procesele de producţie şi procesare se utilizează organisme modificate genetic, pesticide şi alte substanţe chimice. În soia se regăsesc isoflavone, substanţe ale căror efecte se aseamănă cu cele ale hormonilor estrogeni la care suntem deja expuşi şi din alte surse şi acid oxalic.

Prânz: Supă cremă de mazăre cu mentă şi busuioc.

Gustare: Mango.

Cină: Chec cu spanac şi feta.

 

Chec cu spanac si feta

 

Citeşte şi meniurile anterioare:

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *