Chec cu banane ( sau banana bread altfel)

Publicat in 21 iunie 2016

A venit vremea gustarilor … alta bataie de cap! Si mai mare bataie de cap e atunci cand pleci cu copilul la drum (lung) si trebuie sa te asiguri ca are gustari pentru vreo doua zile. Si nu orice gustari! Trebuie sa fie sanatoase, hranitoare, sa tina 2-3 zile si sa fie homemade cu ingrediente cat mai naturale. Checul asta e una dintre variantele ideale (mai am cateva pe lista)!

Chec cu banane

*Reteta pentru bebelusi mai mari de un an

Ingrediente: 

  • 200g faina integrala de secara (puteti folosi si alt tip de faina)
  • 3 banane medii bine coapte
  • 2 oua
  • 70g unt (la temperatura camerei)
  • 1 lingurita de esenta naturala de portocale
  • 1 lingurita de pudra de vanilie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita de pudra de roscove
  • 4 linguri de sirop de artar/miere (eu am pus 4 linguri pentru ca, dupa gustul meu, faina de secara este mai amara. Daca folositi un alt tip de faina, 2 linguri sunt suficiente)
  • 5g praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare: 

  1. Intr-un bol mare am amestecat ingredientele uscate.
  2. Separat, intr-un alt bol, am pasat bananele. Le-am amestecat cu untul, ouale si cu siropul de artar pana am obtinut o compozitie omogena.
  3. Peste compozitia obtinuta am adaugat, treptat, amestecul de ingrediente uscate. Am amestecat incontinuu cu un tel pentru a evita formarea de cocoloase. Puteti folosi si un mixer incat sa obtineti un aluat fin.
  4. Am uns cu unt o tava clasica de chec (eu am folosit una din sticla) si am tapetat-o cu putina faina incat sa-mi fie mai usor sa scot checul. Am pus aluatul in tava si l-am lasat sa se odihneasca timp de 5 minute. L-am dat in cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox. 50 de minute.

Checul a fost moale si pufos … Nu are rost sa mai adaug ca a fost si delicios :)!

 

Later edit:

Am facut si mini checuri din aceasta compozitie. Daca optati pentru checuri mici (+- de dimensiunea unui telefon), atunci reduceti timpul de coacere la 25-30 de minute.

 

Poate vreti sa incercati si o alta prajitura cu banane (se poate adapta pentru cei mici): Crumble cu mere si banane.

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Comentarii

  1. Victorita a zis

    Am facut checul .Este super bun.Mi s-a intamplat ceva.A crescut ff bine,avea aspect frumos dar cand l-am scos s-a lasat.Am gresit ca nu l-am scos imediat din cuptor si l-am lasat cu usa deschisa vreo 5 minute?

  2. Alina a zis

    F.bune rețetele. Am mai încercat câteva. Spune-ti-mi, în loc de esență de portocala se poate pune zeama de la o portocala? Nu am esențaă în casa momentan. Mersi!

  3. Dana Roxana a zis

    Mie nu mi-a crescut checul. Părea ca e ok si se crapase deasupra, l-am scos dupa timpul de coacere si apoi s-a lasat. Dupa ce s-a răcit e compact, nu pufos. Ce am gresit? Mulțumesc!

    • admin a zis

      Chiar nu aş şti să îţi spun unde ai greşit. Ar fi mai mulţi factori. Alte persoane care l-au încercat nu au avut probleme. Îmi pare rău 🙁

  4. Alex a zis

    Buna, vreau sa il fac pt un bebelus de 11 luni. Este ok fara sirop de artar sau ar trebui sa mai astept 1 luna si apoi sa il fac?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *