Budincă de couscous în două culori

Publicat in 30 noiembrie 2016

Budinca de couscous

 

 

Ingrediente: 

  • 4 linguri de couscous (nefiert)
  • aprox. 250ml de lapte vegetal (eu am folosit lapte de cocos cu orez)
  • 1 ou
  • 1 lingură de stafide
  • 1 lingură de merişoare
  • 1 linguriţă de fructe de goji
  • 2 curmale mari
  • 2 linguriţe de pudră de roşcove
  • 2 linguriţe de griş
  • unt

 

Mod de preparare: 

  1. Fructele uscate le-am pus la hidratat cam în 100ml de lapte timp de o oră. Când au fost hidratate, le-am mixat în blender până s-au făcut pastă.
  2. Am fiert couscous-ul în laptele rămas. L-am acoperit şi l-am lăsat să se răcească până a absorbit tot laptele.
  3. Când couscous-ul s-a răcit, l-am amestecat bine cu oul şi cu grişul. Apoi, l-am împărţit în două cantităţi egale. O parte l-am amestecat cu pasta de fructe uscate şi cu pudra de roşcove.
  4. Am uns cu unt două vase ceramice mici şi am aşezat couscous-ul în straturi: un strat de couscous cu pastă de fructe, un strat simplu şi încă unul cu pastă de fructe.
  5. Am dat compoziţia în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute.

A fost foarte bună! Trebuie să o  încercaţi ca să vă convingeţi :).

 

 

Alte reţete cu cereale:

Couscous cu legume

Budincă de bulgur cu legume

Bulgur cu cremă de afine

Prăjitură norvegiană (cu fulgi de ovăz)

 

Dacă găsiţi pe blog reţete/articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

  1. Mihaela a zis

    Buna, se pot folosi si fructe in starea lor naturala? Am in casa piersici, caise, banane si as fi vrut sa le folosesc pe acestea.

  2. Diana a zis

    Flavia as vrea sa incerc aceasta reteta insa imi este teama sa nu iasa uscata. I am tot facut fetitei budinci cu fructe si ies uscate rau si nu e prea incantata. Ce textura are?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *