Briose cu portocale si pudra de roscove

Publicat in 19 august 2016

Briose cu portocale si pudra de roscove

 

*Reteta pentru copii mai mari de un an

 

Ingrediente: 

  • 240g faina integrala de grau
  • 180ml suc de portocale (sucul de la 2 portocale mari)
  • 2 oua
  • 80g unt topit
  • coaja de la o portocala (mare)
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingura de pudra de roscove
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de bicarbonat

 

Mod de preparare: 

 

  1. Am amestecat intr-un bol ingredientele uscate: faina, coaja de portocala, praful de copt si bicarbonatul. Faina am cernut-o!
  2. Separat, intr-un alt bol, am omogenizat ouale cu mierea, untul topit si sucul de portocale. Apoi, am varsat ingredientele lichide peste cele uscate si am amestecat cu un tel pana am obtinut o compozitie omogena. O paranteza: incercati sa optati pentru portocale bio pe care sa le spalati bine inainte sa le folositi coaja.
  3. Aluatul l-am separat in doua cantitati egale. Intr-una dintre ele am incorporat pudra de roscove. Eu am cernut-o.
  4. Intr-o tava pentru briose am pus hartie de copt (pentru briose) si le-am umplut astfel: jumatate am pus aluat cu pudra de roscove, la mijloc am adaugat bucatele de portocale (trebuia sa fac ceva cu portocala dezbracata de coaja :p) si deasupra am pus aluat simplu. Sase le-am facut dupa cum v-am descris, iar la ultimele 6 am inversat ordinea aluaturilor. Le puteti combina cum vreti voi.
  5. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade Celsius si am lasat briosele la copt timp de aproximativ 20-25 de minute.

Am obtinut 12 briose foarte pufoase si aromate. Au fost apreciate atat de cea mica, cat si de sot.

 

Briose cu portocale si pudra de roscove

 

O alta reteta de briose delicioase: Briose cu afine

Alte prajitureli care au avut succes:

Crumble cu visine si fulgi de ovaz

Prajitura cu cirese

 

Pentru a nu pierde ultimele retete, va invit sa va abonati la newsletter-ul blogului si sa dati un like paginii de facebook.

Comentarii

  1. Ioana Coste Puscas a zis

    Salut, as vrea sa te intreb ce rol are bicarbonatul de sodiu in reteta? Si daca se poate inca o intrebare:D. Praful de copt e sanatos sau ai gasit o varianta bio care ar fi buna din punct de vedere al sanatatii?

    • admin a zis

      Bună, Ioana.

      Bicarbonatul de sodiu frăgezeşte şi acţionează şi ca agent de creştere.

      Eu folosesc praf de copt bio, fără fosfaţi. Dacă ai văzut meniurile noastre săptămânale, praf de copt folosesc în cantităţi foarte mici, însemnând că trec şi 3-4 săptămâni fără să coc ceva cu praf de copt :).

      • Ioana Coste Puscas a zis

        Bun, deci asta e rolul bicarbonatului:).
        Cu praful de copt, sincer nu stiam daca e sanatos sau nu. Deci e de preferat varianta bio si mai rar.
        Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *