Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie

Publicat in 29 aprilie 2017

bomboane raw cu nucă de cocos si lamaie

 

 

Înainte de sărbători mă gândeam să încerc noi variante de bomboane raw pentru că sunt aspectuoase, gustoase, uşor de făcut şi, nu în ultimul rând, sănătoase.  Paştele a fost ocazia perfectă. Pentru aceste bomboane raw sursa de inspiraţie a fost Gust Verde. Cum nu copiez nici o reţetă oricât de interesantă mi s-ar părea, le-am adaptat după preferinţele mele.

 

Ingrediente: 

  • 100g nuci caju
  • 80g nucă de cocos
  • 30g curmale
  • 85g miere (3 linguri generoase)
  • 30g ulei de cocos (solid)
  • sucul de la o lămâie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 linguriţă pudră de vanilie

 

Mod de preparare: 

  1. Am hidratat nucile caju timp de aproximativ 2 ore.
  2. Curmalele le-am hidratat în jur de o oră în lapte vegetal.
  3. Când nucile şi-au mărit puţin volumul şi au devenit mai moi, le-am scurs bine de apă şi le-am pus într-un blender alături de celelalte ingrediente cu excepţia nucii de cocos.
  4. Amestecul obţinut l-am transferat într-un bol şi am adăugat nucă de cocos până am obţinut o compoziţie compactă, uşor modelabilă. Vă recomand să adăugaţi nuca de cocos treptat. Dacă aveţi fulgi foarte fini este posibil să aveţi nevoie de o cantitate mai mică.
  5. Mi-au ieşit aproximativ 15-20 de bomboane pe care le-am tăvălit prin nucă de cocos.

 

Sfat: 

Ungeţi-vă mâinile cu ulei de cocos atunci când modelaţi bomboanele.

Păstraţi-le la frigider.

 

Alte reţete de bomboane raw:

Bomboane raw cu vişine

Bomboane raw cu migdale şi pudră de roşcove

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, nu le ţineţi doar pentru voi :), daţi like paginii de Facebook şi/sau abonaţi-vă la newsletter-ul blogului pentru a nu pierde ultimele articole. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *