Bomboane raw cu cacao şi unt de arahide

Publicat in 28 noiembrie 2017

 

După ce am încercat delicioasele fursecuri raw cu fulgi de ovăz şi ciocolată, mi-am spus că trebuie să adaptez reţeta şi pentru nişte bomboane raw. Ştiţi deja că bomboanele raw sunt în topul preferinţelor noastre. Se fac repede, reţetele sunt simple, sănătoase şi gustul ne încântă papilele gustative. Îşi pot găsi locul atât în meniurile de zi cu zi, servite ca gustare, cât şi în meniurile festive.

 

Ingrediente: 

  • 60g curmale (fără sâmburi)
  • 50ml lapte vegetal
  • 30g unt de cocos
  • 60g unt de arahide
  • 10g pudră de cacao crudă
  • 1 lingură seminţe de chia
  • 80g fulgi de ovăz moi
  • fulgi de cocos (pentru tăvălit bomboanele)

 

Mod de preparare: 

  1. Am lăsat curmalele la hidratat peste noapte. Puteţi pune o cantitate mai mare de curmale dacă preferaţi ca bomboanele să fie mai dulci.
  2. Am pus în blender toate ingredientele, cu excepţia fulgilor de ovăz. Am folosit laptele vegetal în care au stat curmalele la hidratat.
  3. Am turnat ingredientele mixate într-un bol încăpător şi le-am amestecat cu fulgii de ovăz.
  4. Compoziţia am ţinut-o 2-3 ore la frigider, cât să se hidrateze seminţele de chia şi să se înmoaie bine fulgii de ovăz.
  5. Mi-am uns mâinile cu unt de cocos şi am început să modelez bomboanele. Pentru fiecare bomboană am folosit aproximativ o linguriţă de compoziţie. După ce-am modelat fiecare bomboană, am tăvălit-o prin fulgi de cocos (fini).

 

Dacă vă este poftă de ciocolată, încercaţi cu încredere aceste bomboane.

 

 

Alte reţete raw:

 

Cheesecake raw vegan cu afine

 

 

Bomboane raw cu seminţe şi fructe uscate

 

 

Bomboane raw cu nucă de cocos şi lămâie

 

 

 

Dacă găsiţi pe blog articole interesante de citit, vă invit să daţi like paginii de Facebook şi/sau să vă abonaţi la newsletter-ul blogului. Încerc să fiu prezentă şi pe Pinterest şi Instagram.

Comentarii

    • admin a zis

      Poţi folosi şi ulei de cocos. Este important să păstrezi bomboanele la frigider, pentru că untul/uleiul de cocos le ajută să se întărească atunci când sunt ţinute la rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *